Bio-Circle anvender cookies for at sikre den bedst mulige service og funktionalitet. Hvis du forsætter med at browse, giver du samtykke til anvendelsen af Cookies. Privatlivspolitik

Virksomheden

Bio-Circle Surface Technology GmbH er et internationalt firma med hovedkvarter i Gütersloh, Nordrhein-Westfalen. Firmaet blev grundlagt som et garageprojekt af de nyuddannede Ingeniører Ulrich og Manfred Berens i 1985. Virksomheden har siden da stået for udvikling, produktion og salg af innovative kemiske og bioteknologiske produkter indenfor overfladeteknologi.

Afdelinger og produktionsenheder er blevet etableret i Europa (Linz i Østrig, Rotkreuz i Schweiz) og andre dele af verden.

En lang række forskellige produkter produceres vha. ”state-of-the-art” teknologier og kan anvendes i alle sektorer indenfor bearbejdnings- og produktionsindustri og handel.

“The innovative Bio-Circle cleaning solutions improve your everyday cleaning processes, helping our customers work better!” 

Ulrich Berens, grundlægger and bestyrelsesformand - Bio-Circle Surface Technology GmbH 

Grundlagt som en familievirksomhed for mere end 30 år siden. 

I 1985 startede 2 nyuddannede ingeniører, Ulrich og Manfred Berens, en rejse som selvstændige med en lille 2 mands virksomhed. Det første CFC fri produkt til vedligeholdelse blev solgt under virksomhedsnavnet CB Chemie und Biotechnologie, GmbH, blev testet i den lokale metalbearbejdningsindustri i området omkring Gütersloh og derefter implementeret med stor succes.

De fulgte deres kunders behov og ønsker om ressourcebesparende og alligevel effektive produkter og udvidede deres produktserier med fosfat-fri vandbaserede afrensningsmidler og hjælpemidler til svejseprocesser. Disse og andre nye produkter blev kategoriseret indenfor segmenterne; Afrensning, svejsning, beskyttelse, smørelse, service, is-fri og afrensningssystemer og lagt under brandnavnet Bio-Chem.

Kontinuerlig udvikling  - ”Thinking holistically, acting sustainably”

Med fokus på udvikling og produktion af effektive, ressourcebesparende og miljøvenlige produkter, har firmaet hurtigt og kontinuerligt udviklet sig til en blomstrende tysk virksomhed i mellemstørrelse. 

Forskellige innovative produkter (afrensningssystemer til manuel og mekanisk afrensning, som sparer ressourcer ved at anvende recirkulation af afrensningsvæskerne eller lavtemperatur produkter der sparer på energien) har fået tildelt forskellige priser og har etableret dem med succes på markedet.

Samtidig arbejder mere end 160 højt motiverede medarbejdere i Bio-Circles hovedkvarter i Gütersloh/Tyskland. I samarbejde med internationale afdelinger og produktionsenheder sikrer de, at distributionen af vores produkter, via et verdensomspændende netværk som er i konstant udvikling, fungerer gnidningsløst over hele verden. Målet er at tilbyde kunderne høj kvalitet ”Made in Germany” i god kombination med begreberne økonomisk, miljøvenlig, bæredygtighed og socialt ansvar.

Ved at være tilstede ved nationale og internationale messer og udstillinger faciliteres hurtige og innovative reaktioner på ideer og markeder, hvilket giver en synergieffekt og økonomisk effektivitet.

Bæredygtighed i alle henseender, produkter og teknologier er vores måde at opfylde menneskers behov i dag og samtidig bruger vi ressourcer på en sådan måde, at fremtidens generationer også kan få nytte af de samme ressourcer.

“For us, sustainability means assuming responsibility, for our entrepreneurial and social actions as well as for all environmental concerns – MAKING GREEN WORK.” Ulrich Berens, Bestyrelsesformand – Bio-Circle Surface Technology GmbH.

”State-of-the-art” afrensningsløsninger  

Vi arbejder i vores udviklingsafdeling og i tæt samarbejde Bielefeld Universitet, på fremtidsorienterede projekter og opgaver indenfor områderne ”miljøbeskyttelse”, ”Bioteknologi” og ”overflade kemi”. Dette forsknings- og udviklingsarbejde tager udgangspunkt i kundernes bekymringer og morgendagens marked. Over de sidste par år, har vi arbejdet intensivt med udviklingen af alternative afrensningsmidler, som kan erstatte klassiske produkter med indhold af VOC (Volatile organic compounds = opløsningsmidler). Reduktion af VOC har i den sammenhæng været vores kort- og langsigtede mål.

“Reducing solvents over the next few years will be the greatest challenge for us and for our customers”,

udtaler Andreas Hüttner, Administrerende Direktør Østrig.

1985 CB Chemie und Biotechnologie GmbH grundlægges i Verl af de nyuddannede ingeniører Ulrich and Manfred Berens under navnet: Ingenieurbüro für Chemie und Biotechnologie
1987 De første medarbejdere ansættes i produktion og kontor.
1988 BIO-CHEM bliver brandnavn for de fremstillede produkter.
1989 De første medarbejdere ansættes til salg og marketing.
1991 Firmanavnet ændret til CB Chemie und Biotechnologie GmbH
1993 Opførelsen af firmadomicil på Berensweg i Gütersloh
1997 Der etableres afdelinger i Gmunden, Austria og Rotkreuz, Switzerland
2002 Opstart af aktiviteter på produktionsstederne i Montreal – Canada og São Paulo – Brasilien. Disse produktionsenheder leverer til de nord- og sydamerikanske markeder.
2002 Produktionsenheden og kontorbygningerne i Gütersloh udvides.
2004 Opstart af aktiviteter på produktionsstedet i Istanbul – Tyrkiet. Denne produktionsenhed leverer produkter til de tyrkiske og iranske markeder.
2004 Bio-Circle Surface Technology registreres som varemærke ved det tyske patent- og brand kontor.
2005 Afdelingen i Katowice – Polen etableres. 
2006 Opstart af aktiviteter på produktionsstedet i Coimbatore – Indien. Denne produktionsenhed leverer produkter til markederne i Indien og de forenede arabiske emirater.
2008 Afdelingen i Targu Secuiesc – Rumænien og Brno - Tjekkiet grundlægges.
2009 CB Chemie und Biotechnologie Ges.m.b.H. i Østrig opkøber og overtager ”SEPRO Umwelttechnik Handelsgesellschaft m.b.H. & Co. KG” og Bio-Circle Surface Technology GmbH grundlægges i Linz
2010 Det tyske ”CB Chemie und Biotechnologie GmbH” omdøbes til Bio-Circle Surface Technology GmbH. 
Afdelingerne i Schweiz og Østrig skifter ligeledes navn til Bio-Circle Surface Technology AG (Schweiz) og Bio-Circle Surface Technology GmbH (Østrig).
2011 25 års jubilæum
2012 Afdelinger i Madrid – Spanien og Dubai – Forenede Arabiske Emirater grundlægges. Opstart af aktiviteter på produktionsstedet i Elektrėnai – Litauen. Denne produktionsenhed leverer var til de baltiske lande og CIS landene.
2013 Udvidelse af lokationen i Gütersloh
2014

Etablering af nye afdelinger i Italien, Danmark og Sverige

2015

Udvidelse af firma hovedkvarteret i Gütersloh og etablering af nye firmabygninger i Østrig, Schweiz og Kina.

Kontakt

Vi supporterer vores kunder og tilbyder kompetent hjælp i alle aspekter. Du er meget velkommen til at drage nytte af vores kompetencer – kontakt os endelig!

  • Telefonnr.: +45 63 23 30 30 
  • E-Mail: info@bio-circle.dk

Kontakt os